Tuesday, July 10, 2012

Zeytinyağlı Enginar Dolması Tarifi

Facebookta payla

Zeytinyal Enginar Dolmas Tarifi


Sponsor Bağlantılar



Zeytinyağlı Enginar yemeği nasıl yapılır, Zeytinyağlı Enginar oktay ustanın o muhteşem elleri ile bakalım nasıl bir tarif çıkaracak..


Malzemeler


4 tane enginar
1 tane soğan
2 tane patates
2 tane havuç
1 su bardağı konserve bezelye
Yarım su bardağı zeytinyağı
1 tane kesme şeker
Tuz
1 su bardağı su


Tarifi


Enginarlar bol su içerisinde güzelce temizlenir ve limonlu suya atılır. İnce bir şekilde kıyılmış olan soğan zeytinyağında pembeleşince küp şeklinde doğranmış havuç ve patates içerisine eklenir, yumuşayana kadar kavrulur. Üzerine bezelye, şeker ve tuz katılır, 5 dakika geçtikten sonra ateşten alınır. Enginarlar tencereye eklenir. Üzerine sebzeli karışım konulur ve su katılır. Orta ateşte kapalı olarak yarım saat kadar pişirilir. Ilık ya da soğuk olarak servis yapınız..


Afiyet Bal Şeker Olsun..

No comments:

Post a Comment