Tuesday, July 24, 2012

Mıhlama Tarifi


200gr. tereyağı
2 su bardağı mısır unu
3 su bardağı su
Yarım kg.
telli peynir ya da eritme peynir ya da yayla peyniri (beyaz peynir,lor, ezine
gibi peynirleri kullanmayın.)


Telli peynir almışsanız ayırmanıza gerek yok fakat eritme peynir veya yayla peyniri ise bölün.


Tereyağı ve mısır ununu kavurmakla işe başlıyoruz. 10 dk.
mısır ununun rengi dönene kadar kavuralım.


Mısır unu bir güzel kavrulduktan sonra 3 su bardağı su ekliyoruz ve bütün malzemelerin fokurdamasını
bekliyoruz.


Peynirleri yavaş yavaş eklemeye başlayabiliriz. Bir yandan da karıştıralım ve peynirin kuymağın içinde erimesini bekleyelim.


Peyniride ekledikten sonra kuymağı kısa bir süre kendi haline bırakabiliriz. Tereyağı üste çıkıp kendini gösterdiğinde artık yemeğe hazır hale geldi
demektir.


Kuymağı kesinlikle sıcak yemenizi tavsiye ederim.


Like this:

Be the first to like this.

No comments:

Post a Comment