Monday, July 9, 2012

Alman Ekmeği Tarifi















Malzemeler:



  • 500 gr un

  • 1 kase ılık su

  • 1 paket (42 gr) yaş maya

  • 1 kesme şeker

  • 1 tatlı kaşığı tuz (ben bir tutam kullandım)

  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı

  • 1 yumurta

Üzeri İçin :


  • Çörek otu veya susam










Yapılışı:



  • Mayayı ve kesme şekeri ılık suda eritin.

  • Unu bir kaba alın. Ortasını havuz gibi açın. Açtığınız havuzun kenarlarına tuzu serpin. Mayayı unun ortasına boşaltın.

  • Bir yandan yoğururken, diğer yandan yavaş yavaş zeytinyağını ve yumurtayı ekleyin. Hamuru iyice yoğurup üzerine bir bez örtün ve 1 saat mayalanmaya bırakın.

  • Hamur kabarınca bir iki defa daha yoğurun. Hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparın. Kopardığınız parçayı yuvarlayıp elips şekli verin.

  • Ortasına baş parmağınızla bastırarak uzun bir çukur oluşturun. Bunu yağlı kağıt serili veya hafif yağlanmış tepsiye koyun. Bu arada fırını 220 C'ye getirin. Isınmaya başlayınca fırını kapatın.

  • Kalan tüm hamurlara da aynı işlemi uygulayın. Ekmeklerinizin üzerine fırça ile oda sıcaklığında su sürüp çörek otu veya susam serpin.

  • Isıya dayanıklı bir kaseye kaynar su koyun. Bu kaseyi fırının en altına yerleştirin. Tepsiyi fırına koyun. 5 dakika sonra tepsi hala içinde iken fırını çalıştırın (tekrar 220 C'de).

  • Üzerleri kızarana kadar pişirin.








No comments:

Post a Comment